Het Beloofde Varkensland

Gabrielle KosterLeave a Comment

Beloofde Varkensland

Knuffelen met de familie bofkont

Knuffelen met varkentjes en koeien borstelen, sounds like fun? Vinden wij ook. En trouwens niet alleen fun, nog leerzaam ook. Een paar weken geleden trok team The Green Happiness richting Amstelveen voor een dagje op het Beloofde Varkensland.

Het Beloofde Varkensland?

Yep. Dat is de boerderij die Dafne Westerhof jaren geleden startte om varkens en koeien te redden uit de bio-industrie. Inmiddels is de Familie Bofkont, zoals ze de varkens- en koeienfamilie heeft genoemd, flink gegroeid en werkt Dafne met een aantal vrijwilligers op haar boerderij.

Wat ze precies doet? Ze redt dieren uit de bio-industrie, voert actie voor een diervriendelijker bestaan én houdt workshops met de dieren. Ook geeft ze de dieren die meestal op borden belanden een podium, zo maken mensen kennis met het dier achter de maaltijd.

Over elk lid van de Familie Bokfkont kan Dafne honderduit vertellen. Verhalen over de nieuwjaarsduik van varken Zeeman, hoe dement het ooit-zo-kleine-maar-nu-grote-varken Miss Universe inmiddels is en de hair extensions van koe Brutale Griet. Maar er gebeurt natuurlijk veel meer op de boerderij. Zo krijgen we een rondleiding, mogen we varkens voeren, koeien borstelen en tot slot de varkens masseren.

‘Ehm, okay?’ – hoor ik je denken. Maar dat is dus echt heel leuk. Zodra de varkens doorhebben dat je er bent om ze te masseren, gaan ze pardoes naast je liggen. En naast dat de varkens helemaal rustig en zen worden, word je dat dus zelf ook. ‘Varkens houden je een spiegel voor,’ weet Dafne ons te vertellen.

Klinkt als iets voor jou? Dan hoef je heus niet je hele bedrijf te charteren. Je kunt namelijk ook meedoen met een van de workshops Regelmatig worden varkensmassage & stierknuffelen die regelmatig worden gegeven op het Beloofde Varkensland. Data vind je op http://www.familiebofkont.nl.

Als je meer wilt doen kan dat ook. Check de website van de Familie Bokfont via deze link.

Oh en mocht je nu – bij het zien van al deze lieve snuitjes – een varkentje willen adopteren voor bij jou op de bank: Dafne heeft regelmatig varkentjes geadopteerd die waren gekocht als ‘huisvarkentje’. Deze varkentjes worden enorm groot, poepen overal en maken alles kapot. En daar is niets mis mee, zolang ze op een boerderij wonen.

Your 50 Days of Green Happiness

Op zoek naar meer informatie? Kijk dan even verder op de site of kijk in de shop voor een van onze boeken.

Naar de webshop