Recept: Raw Blackberry Cupcakes

Rianne SchaapLeave a Comment

raw blackberry cupcakes

Wat doe je als je opeens zin hebt in cupcakes? Dan bedenken wij een nieuw recept en duiken de keuken in! In de supermarkt konden we de verse bramen echt niet laten liggen en hoe lekker is het dan om raw blackberry cupcakes te maken mét creamy topping!

Ingrediënten voor 9 cupcakes:

 • 140 g gedroogde moerbeien
 • 120 g verse dadels, ontpit
 • 1 tl kaneel
 • 300 g verse bramen
 • 300 g zijdentofu
 • 100 g ongeroosterde cashewnoten
 • 50 ml kokoswater
 • 1 citroen
 • 2 tl acai-poeder

Bereidingswijze:

 1. Leg voor de frosting alvast de cashewnoten in een bakje water. Haal de tofu uit de verpakking, leg op een plank, bedek met vershoudfolie en leg hierboven op iets zwaars (bijvoorbeeld een boek). Op deze manier kan het vocht uitlekken.
 2. Ondertussen maak je het ‘deeg’ van de cupcakes. Doe de moerbeien, dadels en kaneel in een keukenmachine en mix totdat je een korrelig deeg hebt. De korrelige structuur wil je behouden!
 3. Verdeel het mengsel over 9 papieren cupcake vormpjes. Houd in het midden een kuiltje open.
 4. Houd negen mooie bramen apart (die gebruik je straks voor de topping). Pureer de rest van de bramen grof en schep in elke cupcake wat van de bramenpuree. Zet de cupcakes in de vriezer terwijl je de frosting maakt.
 5. Blend de tofu met de cashewnoten en het kokoswater helemaal glad. Dit kan in de keukenmachine of een krachtige blender.
 6. Rasp ongeveer de helft van de schil van de citroen, pers de citroen uit. Voeg dit toe aan de frosting. Eventueel kun je nog één eetlepel kokosbloesemsuiker toevoegen wanneer je de frosting wat zoeter wilt.
 7. Verdeel de frosting over twee bakjes. Doe bij het ene bakje de acaï-poeder en meng goed totdat deze paars kleurt. Eventueel kun je de frosting nog even in de koelkast zetten om wat harder te worden
 8. Doe de twee kleuren frosting in een spuitzak en spuit op elke cupcake een torentje van frosting. Decoreer met een verse braam en jouw raw blackberry cupcakes zijn klaar om te serveren!

Enjoy!

* Bewaar de cupcakes in een afgesloten trommel in de koelkast.

Your 50 Days of Green Happiness

Ben jij na dit receptje nieuwsgierig naar meer? In het zomerboek van Your 50 Days of Green Happiness vind je nog veel meer van dit soort heerlijke receptjes! Ga direct aan de slag en bestel het zomerboek via onze webshop!

Ga naar de webshop