Recept: Vegan Blueberry Scones

Rianne Schaap

Luchtige scones met een zachte kokossmaak, verse blauwe bessen en rozemarijn. Een feestje om de dag mee te beginnen of trakteer je zelf tijdens het harde werken!

Ingrediënten:

(8 stuks)
Bereidingstijd: 30 minuten

 • 200 g zelfrijzend bakmeel (een nieuw pak)
 • 20 g kokosbloesemsuiker
 • 1 snufje zout
 • 200 ml kokosmelk (blik)
 • 2 stengels verse rozemarijn (5 g)
 • 150 g blauwe bessen

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng in een kom het bakmeel samen met de kokosbloesemsuiker en het zout. Gebruik een nieuw pak zelfrijzend bakmeel. Dan schijnt het bakpoeder nog verser te zijn, wat zorgt dat de scones heerlijk luchtig worden!
 3. Maak het blik kokosmelk open, roer even goed in het blik en roer vervolgens door het meel. Houd 2 eetlepels kokosmelk achter. Roer niet te lang, maar totdat alle ingrediënten net goed gemengd zijn. Het deeg mag niet té plakkerig zijn, maar ook niet helemaal droog. Voeg indien nodig wat extra meel toe en meng voorzichtig.
 4. Haal de rozemarijnblaadjes van het takje en snij deze klein. Was de blauwe bessen en roer beide voorzichtig door het beslag heen.
 5. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Vorm van het beslag 8 kleine balletjes en verdeel deze over de ovenplaat. Bestrijk met een kwastje elke scone met wat overige kokosmelk. Strooi er een heel klein beetje kokosbloesemsuiker overheen als je nog wat over hebt.
 6. Zet de scones vervolgens in het midden van de oven en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer. De scones blijven ongeveer 2-3 dagen goed in een afgesloten doos.

Enjoy!

 

Voedingswaarde per stuk:

Kcal Vet Eiwit Koolh Vezels
136 3,8 g 3 g 22 g 0,8 g