Is jouw lichaam schoon? Doe de toxine check!

Team The Green Happiness Comments

Gifstoffen kun je binnenkrijgen door uitlaatgassen, medicijnen, zware metalen uit vis, cosmeticaproducten, vervuild kraanwater, pesticideresten op groenten en fruit en ongezonde bewerkte voedingsmiddelen. Die gifstoffen zijn niet alleen schadelijk voor je lichaam, ze kunnen je ook beroven van de beauty minerals die je juist zo graag wilt behouden voor sterk(e) haar, nagels en huid.

Hoog tijd dus voor een toxinecheck. Beantwoord de volgende vragen met JA of NEE:

  • Voeg jij keukenzout toe wanneer je kookt en aan je maaltijd, nog voordat je het geproefd hebt?
  • Giet jij ruimschoots de fles (olijf-)olie leeg over je salades of tijdens het bakken?
  • Drink je regelmatig gedecafeïneerde koffie, light drankjes of gewone frisdranken?
  • Eet je voorverpakte voedingsmiddelen met conserveermiddelen of chemicaliën erin die je niet eens kunt uitspreken?
  • Eet je meer dan drie keer per week bewerkte, voorverpakte of kant-en-klare maaltijden?
  • Drink je meer dan 1,5 tot 2 glazen alcohol per dag of binge drink je in het weekend?
  • Ben je een take-away junkie?
  • Rook je of gebruik je drugs?
  • Gebruik je dagelijks deodorant, make-up of cosmetica waarin chemicaliën met onuitspreekbare namen inzitten?

Tel op hoeveel vragen jij met JA hebt beantwoord en check hoe jouw toxine niveau ervoor staat:

Tussen de 8 en 10
Giftige afvalbak

Oeps, dit zit er niet goed uit. Hoog tijd voor een grote schoonmaak. Doe het wel rustig aan, de afvalstoffen die vrijkomen moeten goed door je lever en nieren kunnen worden verwerkt en door je darmen worden afgevoerd. Anders kun je last krijgen van detox-verschijnselen als hoofdpijn of misselijkheid. Begin met meer groenten aan je maaltijden toe te voegen en eet vaker een plantaardige maaltijd. Bewaar vooral de dierlijke producten voor ’s avonds.

Tussen de 5 en 7
Redelijk vervuild

Maak groene smoothies onderdeel van je dagelijkse routine. Dit zijn dé perfecte schoonmakers voor je lichaam. Drink minimaal 1,5 puur water per dag en voeg zo veel mogelijk groene (blad-) groenten toe aan je maaltijden. Je hebt extra veel enzymen nodig uit voeding, dus zorg dat je dagelijks een ruime portie rauwe groeten en fruit binnenkrijgt.

Tussen 2 en 4
Toxic teaser

In plaats van verder vervuild te raken, ga voor de Green Happy route. Kies vaker voor onbewerkte producten, vooral veel groenten en fruit. Dit zorgt voor een enorme boost aan mineralen die helpen je lichaam schoon te maken en je laten stralen. Let ook op het gebruik van extra zout over je eten, blijf uit de buurt van de fles olie en ga, de volgende keer dat je fles shampoo leeg is, op zoek naar een natuurlijke variant. Wees extra lief voor je nieren, die alles moeten verwerken, door te zorgen voor ontspanning en voldoende slaap.

Tussen 0 en 1
Clean you

Gefeliciteerd, jij denkt al heel erg bewust na over wat je in en op je lichaam stopt en smeert! Blijf zeker zo doorgaan!

Voldoende water drinken is niet alleen goed voor het afvoeren van afvalstoffen. Lees hier 5 redenen waarom water super healthy is!

Your 50 Days of Green Happiness

Op zoek naar meer informatie? Kijk dan even verder op de site of kijk in de shop voor een van onze boeken.

Naar de webshop