Gezond smeren, maar waar moet ik beginnen?! (#deel2)

Rianne

Because a healthy skin is always in

Een tijdje geleden realiseerde ik mij dat ik tot op heden vooral bezig ben geweest met gezonde voeding, en niet zozeer met het gebruiken van veganistische, natuurlijke huidproducten. In mijn vorige blog lees je hier alles over. Nu, een aantal weken later, heb ik van een aantal natuurlijke vegan-merken diverse producten getest. En die fijne feitjes en ervaringen wil ik natuurlijk graag met je delen!

Laat ik beginnen met het feit dat ik niks anders gewend was dan het gebruiken van niet-natuurlijke producten, vol parfum, alcohol, parabenen, etc. De gedachte die ik had bij vegan, natuurlijke cosmetica was vooral: ‘Hm… geeft dat wel écht hetzelfde effect als de producten die ik normaal gebruik?’ Ik heb drie merken benaderd die mij hun producten wilden laten testen.

Nourished Nederland

Nourished Nederland voorziet in verschillende vegan huidproduct-merken. Zij lieten mij een shampoo, crèmespoeling, zonnebrand en een bodywash (deze rook zó lekker!) proberen. Ik was benieuwd of de shampoo goed zou schuimen en of de crèmespoeling wel écht zachte, verzorgde haren zou geven. Beide waren het geval. De shampoo schuimt, ondanks haar natuurlijke ingrediënten, heel fijn (merk: sans [ceuticals]). Ik heb zelf erg lang haar, maar van de crèmespoeling had ik maar een klein beetje nodig om goed effect te hebben, namelijk zacht, verzorgd, door te kammen haar. De bodywash rook zalig en was heel zacht (merk: bondi wash). Een frisse geur van rozemarijn en pepermunt, en zo soepel als olie (aanradertje dus!). De zonnebrand (merk: soleo organics) was vrijwel geurloos, maar smeerde heel fijn. De crème liet geen witte gloed achter, en was niet vet.

Smplskin

Van Smplskin ontving ik een zonnebrand (SPF30) en een dagcrème. De zonnebrand heeft een natuurlijke, neutrale geur. De crème laat geen witte gloed achter, maar geeft een mooie glans aan de huid. Hij smeert heel fijn en is niet stroef. De dagcrème ruikt heerlijk naar vanille en is enorm zacht. De crème is als dag- en nachtcrème te gebruiken. Mijn huid voelt soepel en gevoed aan na het gebruiken van de crème.

Naïf

Last but definitely not least… Naïf. Ik testte zonnebrand en een dag- en nachtcrème. De zonnebrand heeft een subtiele, zachte geur en smeert heel fijn. In het begin laat het wel een lichte witte gloed achter, maar wanneer je de crème goed uitsmeert of een beetje in masseert, is dit snel weg. De crème is niet vet wat ik altijd erg prettig vind. Zowel de dag- als de nachtcrème zijn hele fijne producten! Ze ruiken fris, smeren fijn en je hebt maar heel weinig nodig voor het gewenste resultaat: een zachte, gevoede huid. Ik heb deze producten ongeveer een week gebruikt en ik merkte dat mijn huid rustiger werd en ik minder last had van droge plekken of puistjes. Naïf haar producten zijn niet 100% natuurlijk, maar wel diervriendelijk en vegan.

Op de vraag of het allemaal wel hetzelfde effect zou hebben als mijn vorige producten is het antwoord absoluut YES! Ik vind zelfs dat een aantal producten nog prettiger zijn dan wat ik normaal gebruik. Daarbij vind ik het fijn om te weten dat mijn producten natuurlijk, vegan en niet op dieren getest zijn. Ben jij al om?