Hoe overleef je Lowlands zo gezond en leuk mogelijk!

Team The Green Happiness

Lowlands gezond

FESTIVAL TIME!

Nog even en dan is het weer tijd voor het leukste festival van het jaar; LOWLANDS 2017! (Van 17 augustus t/m 21 augustus) Heb jij een kaartje en ook zo ongelofelijk veel zin om 3 dagen helemaal los te gaan? Tessa & Ik (Jorian) wel. Maar hoe kan je er nu voor zorgen om deze dagen zo gezond, maar zo leuk mogelijk door te komen? Wij hebben een lijstje gemaakt met een aantal handige tips voor onze volgers! Misschien zit er wat voor je tussen of doe je het liever op je eigen manier (kan natuurlijk ook) ENJOY!

Campingtips:

Het is heel fijn om goed te kunnen slapen tijdens dit festival. Waarom? Omdat het 3 hele dagen duurt en je natuurlijk ALLES wilt zien en meemaken. Wanneer je goed uitgerust bent, kan je veel uurtjes meepakken. En ja.. goed slapen gaat nooit helemaal lukken op een camping waar je hutjemutje op elkaar staat en je op de achtergrond de 24 uurstent hoort, maar er zijn wel manieren:

 • Neem een goed luchtbed mee, je eigen kussen & een warme slaapzak (in NL kunnen de nachten koud zijn)
 • Oordoppen, vergeet ze niet! Er is een 24 uurstent waar je de hele dag en nacht kunt dansen en er zijn altijd genoeg mensen die iets wat luidruchtig zijn. Prima, maar als je een paar uur wilt slapen zijn oordoppen geen overbodige luxe!
 • Heb je een gaspitje mee? Sluit je dag af met een kop thee (kamille thee bijvoorbeeld, want daar word je ontspannen van). Of haal een kop thee bij een foodtruck, kan natuurlijk ook 😉

Douchen is vaak een hele onderneming tijdens het festival. Vooral tussen 8:00 en 11:00 in de ochtend is het megadruk. Tip: ga rond een uurtje of 3 ‘s middags naar de camping terug voor een douche (en een lekker stukje meegebracht fruit natuurlijk). Het water is vaak nog warm en er staat geen lange rij! Handige douchetips:

 • Een douchebeurt kost 1 muntje, dus vergeet het niet. Ik (Jorian) heb weleens gehad dat ik een muntje was vergeten en al een half uur stond te wachten. Gelukkig was er een lieve buurvrouw die mij een muntje cadeau gaf.
 • Als je even niet wilt douchen (wat maakt het uit, niemand is schoon en een dagje niet douchen is helemaal niet zo erg) kun je een goeie droogshampoo meenemen of wat vochtige doekjes om je mee te wassen
 • Wil je ruimte overhouden in je toiltettas? Neem dan de handige ‘toothy tabs’ van Lush mee!
 • Neem een tasje mee omdat er vaak weinig ruimte is om je kleding op te hangen, en anders ligt het ergens op de grond in een plas water.

Food tips:

 • Drink veel water! Overal op het terrein is een mogelijkheid om je flesje te vullen. Super fijn als je geen plastic flesje gebruikt maar bijvoorbeeld een ‘dopper’.
 • Drink niet de hele dag door alcohol en wanneer je drinkt, neem een glas in plaats van een fles, drink rustig en wissel je drankjes af met water. Wedden dat je de volgende ochtend een stuk frisser opstaat?
 • Neem een tas vol met fruit mee. Het blijft lang goed, het is heerlijk voor wat energie!
 • Misschien is het overbodig, misschien heb je er weinig zin in. Maar het scheelt wel in de kosten en het is vaak gezellig ook: koken op de camping! Je kunt echt heel veel eten en drinken halen op het terein, maar als je supergehecht bent aan je bakje havermout in de ochtend, kun je natuurlijk gewoon de ingrediënten meenemen. Een pak havermelk, een pak havermout, een pannetje en een lepel! Hou er wel rekening mee dat afwassen niet mogelijk is op de camping. Dus iets van weggooi bamboeservies is best handig!
 • Natuurlijk kan je allerlei andere snackjes meenemen! Denk aan dadels, snoeptomaatjes, komkommer, dadelrepen of gezonde repen uit de supermarkt of ekowinkel.
 • Je mag geen eten of drinken meenemen het terrein op. Gelukkig zijn de campings op loopafstand, dus het is geen probleem om even een stukje terug te lopen om voor je tent wat te eten of te drinken. Hoeft natuurlijk niet, net waar jij zin in hebt.

Wij nemen naar een festival altijd een extra potje Vitamine C mee in de tas. Na een dag flink feesten verbruikt je lichaam veel Vitamine C. Bij voorkeur kiezen wij voor een plantaardige variant, bijvoorbeeld deze.

Food op het terrein:

 • Waar we superblij van worden: Lowlands is dit jaar echt bezig is met biologische producten. Er zijn steeds meer vegetarische eetmogelijkheden en zelfs vegan opties!
 • Op Lowlands wordt rekening gehouden met allergieën! Dus heb je last van een gluten-, lactose- of notenallergie? Geen probleem, Lowlands biedt mogelijkheden, YAY! Je kan bijvoorbeeld naar de foodtruck ‘Vrij voedsel’ gaan. Ze staan al jaren op het festival en dat is superfijn (en lekker natuurlijk). Er is ook gedacht aan een vegan foodtruck genaamd ‘Asian Vegan’. Ze serveren hier tofu, tempeh en allerlei groentes. Dikke vette score!
 • Ben je toe aan een stoot energie? Dan is Acai een goed plekje om smoothies en sapjes te scoren. Ook foodtruck Puzzles heeft verrassende smoothies, sapjes en andere lekkernijen.
 • Vergeet de Dutch Weed Burger vooral niet! Het is de gezondste burger ter wereld en superlekker! Heb je zin in een snack tussendoor, probeer dan de zeewierchips.
 • Natuurlijk kun je overal vragen of ze iets zonder kaas, vlees of vis willen maken. Dit doen wij ook als we ergens in een restaurant eten en er geen vegan opties op de kaart staan. Vaak is het mogelijk en vinden ze het alleen maar leuk.
 • Friet! Dat mag best als je op een festival bent. 😉 (en is ook nog eens vegan haha)
 • Neem een kleedje mee om rustig op het gras te eten en te chillen. Een beetje uitrusten kan geen kwaad na dat nachtje doorhalen.

Muziektips:

Begin de Lowlands dag fris, fruitig en flexible met een uurtje yoga! Hoe leuk is dat! Elke ochtend om 10:30 is ere en yogales in de India-tent. Wedden dat jij daarna met een gezond ontbijtje de dag aan kunt?

Er zijn weer een aantal artiesten die je NIET mag missen! Hier onder ons lijstje:

 • Sean Paul (vrijdag 16:00 in de Alpha tent)
 • Chef’Special (vrijdag 18:00 in de Alpha tent)
 • Ronnie Flex (zaterdag 13:00 in de Bravo tent)
 • ISH dansworkshop, om zelf leuke dansmoves te leren (zaterdag 11:30 in de Heineken tent)
 • Elbow (zaterdag 20:30 in de Bravo tent)
 • Scapino ballet (zondag 19:30 in de JULIET tent)
 • Mumford & Sons (zondag 10;00 in de Alpha tent)

Heel veel plezier alvast.

Belangrijk: Ga lekker genieten zoals jij dat wilt! Met een biertje of een wodka, of juist liever met een lekker stuk fruit en een gezonde burger! Zijn alle tips belangrijk? Nee hoor! Moet je alle tips opvolgen? Absoluut niet! Maar het mag natuurlijk wel! Lowlands is een heerlijk weekend waar iedereen op z’n eigen manier van mag genieten! Wij hebben er in ieder geval ongelofelijk veel zin in en gaan er een feestje van maken 🙂

Your 50 Days of Green Happiness

Op zoek naar meer informatie? Kijk dan even verder op de site of kijk in de shop voor een van onze boeken.

Naar de webshop