Recept: Matcha-Coconut Bars

Rianne SchaapLeave a Comment

Matcha is een groene thee met enorm veel antioxidanten (137x meer dan in groene thee). Je gebruikt het hele blad (verpulverd) waardoor je enorm veel voedingsstoffen (o.a. calcium, kalium en ijzer), chlorofyl (energiebooster) en antioxidanten binnenkrijgt met slechts een kleine hoeveelheid. Je kunt matcha drinken als thee, maar ook heel goed gebruiken in smoothies, muffins of andere baksels. Het geeft deze kokosrepen die geweldige heldere groene kleur!

Je hebt deze chocoladerepen zo gemaakt, het enige geduld zit ‘m in de vriezer. Ze worden het mooist wanneer de vulling echt goed hard en koud is voordat je de chocolade erover heen giet. Wij gebruikten voor deze repen de matcha van Hug the Tea.

Wanneer je een chocoladereep van rauwe cacao gebruikt wordt deze reep een nog krachtigere antioxidantenbom. Je kunt hele pure chocolade gebruiken, maar er zijn ook rauwe chocoladerepen met (rijst)melk waar je voor kunt kiezen. Rauwe chocolade wordt in de Maya-culturen gezien als een echte hart-opener. Cacao staat symbolisch voor het verbinden met Moeder aarde, het universum waar vanuit je je hart kunt openen. Het staat voor vruchtbaarheid en ‘overvloed’. Best een speciaal momentje waard dus deze reep!

Ingrediënten:

 • 100 g kokosrasp
 • 3 el ahornsiroop
 • 1 el kokosolie, gesmolten
 • 2 tl matchapoeder van Hug The Tea
 • 2 passievruchten
 • 100 g (raw) chocolade

EXTRA BENODIGDHEDEN:

 • bakblik
 • bakpapier
 • vriezer

Bereidingswijze:

 1. Meng de kokosrasp in een kom samen met de ahornsiroop en het matchapoeder (wij gebruikten dat van Hug The Tea) totdat het geheel goed aan elkaar blijft plakken. Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe het kokosmengsel in het bakblik en druk goed aan. Je wilt ongeveer een vorm hebben van 10 cm breed en 20 cm lang.
 2. Snij de passievruchten open en verdeel het vruchtvlees over de kokos. Legeen dekseltje op het bakblik en zet minimaal een uur in de vriezer.
 3. Smelt de chocoladereep au bain-marie op laag vuur.
 4. Haal de kokosrepen uit de vriezer. Je kunt nu de plak in 6 repen snijden en per reepje de chocolade eroverheen gieten. Of laat de kokos nog in één plak. Bestrijk eerst de onderkant van de repen met chocolade. Zet heel even terug in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden. Draai dan om en bedek de bovenkant ook met chocolade. Zet weer terug in de vriezer totdat de chocolade hard is. Wanneer je de repen nog niet had gesneden kun je ze nu in 6 stukken snijden. Bewaar in een afgedekt bakje in de vriezer.

Enjoy!

Voedingswaarde per portie

Kcal 189 
Eiwit 1,9 g
Vet 14 g
Kh 12 g
Vezels 3,6 g

Waan je even op een tropisch bounty eiland met deze matcha-coconut bars. Kokos, chocolade, matcha & passievrucht in één recept, kan het nóg beter? Enneh, wij gebruikten voor dit recept de Matcha van Hug The Tea.

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 1 uur

Porties: 6

Your 50 Days of Green Happiness

Ben jij na dit receptje nieuwsgierig naar meer? In het zomerboek van Your 50 Days of Green Happiness vind je nog veel meer van dit soort heerlijke receptjes! Ga direct aan de slag en bestel het zomerboek via onze webshop!

Ga naar de webshop