Barcelona


Surf House Barcelona

Aan het strand en ingericht als een soort strandhuisje met tafels in de vorm van surfplanken: dat is Surf House Barcelona. Het personeel hier is heel vriendelijk en ook van de menukaart werd ik gelukkig. Niet alles is vegan, maar met symbolen geven ze aan wat wél vegan is. Ik ging voor de Buddha Bowl en de Spring Rolls, niet alleen fotogeniek maar ook nog eens heerlijk.

Locatie:
Carrer l’Almirall Aixada, 22, 08003 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
woe-do: 13:00 – 20:00 / za-zo: 12:00 – 24:00

FACEBOOK


Quinoa Bar Vegetarià

Redelijk in de buurt van La Sagrada Familia zit de Quinoa Bar. Een klein restaurantje dat voornamelijk dient als take away. Grappig feitje: het wifi-wachtwoord is ‘meatismurder’. Naast tientallen sapjes hebben ze burgers, broodjes worst en smakelijke salades. En alles is vegetarisch met een hoop veganistische opties.

Locatie:
Travessera de Gràcia, 203, 08012 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
di-zo 11:00 – 23:00 

FACEBOOK 


Flax & Kale

Als je houdt van dingen die tot in de puntjes verzorgd zijn, ben je bij Flax & Kale aan het juiste adres. Op zondagochtend zit het hier ramvol en ik snap waarom: op het menu vind je fantastische dingen als veganistische yoghurt of bagels met vegan kaas. Niet alleen het eten is lekker, ook aan de details (lees: banken met bloemetjesbekleding en menukaarten met bloemetjes- en fruitillustraties) is gedacht. Minpuntje: de thee die ik geserveerd kreeg was koud. Grote trek? Kies dan iets anders. Mijn (heel lekkere!) vegan yoghurt was een piepklein bakje (maar kostte wel zo’n 8 euro).

Locatie:
Carrer dels Tallers, 74B, 08001 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
ma-vr: 9:30 – 23:30 / za-zo: 10:00 – 23:30

FACEBOOK


DosTrece

Langs dit restaurantje liep ik toevallig toen mijn oog viel op ‘Vegan Pancakes’. DosTrece dient volgens mij in het weekend als club en doordeweeks is het een restaurant. Naast reguliere lunch- en brunch gerechten hebben ze Vegan French ToastVegan Pancakes en meer. Eén dingetje: de maple syrup is geen echte maple syrup.

Locatie:
Carrer Carme, 40, 08001 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
zo-vr 10:00 – 2:30 / vr-zo: 10:00 – 3:00

FACEBOOK 


Teresa Carles

Als je op zoek bent naar lekker en gezond eten moet je bij één van de vestigingen van Teresa Carles zijn. Van een juicery tot een take away, maar ook Flax & Kale is onderdeel van deze healthy company. Ik heb in vier dagen geen tijd gehad om alle vestigingen af te gaan, maar ben voor een take away maaltijd gegaan bij Teresa’s Stairway to Health: vegan burgers (de Best Veggie Burger en de Incredible Buckwheat Burger – op een glutenvrij broodje) met als toetje de (glutenvrije en vegan) rainbow pie! Zalig!

Locatie:
Carrer de Jovellanos, 2, 08001 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
ma-zo: 9:30 – 00:00 

FACEBOOK


Veggie Garden

Van versgeperste juices tot de meest verrukkelijke Thalis (Indiaas gerecht): bij Veggie Garden moet je zijn! Tip: als je een menu voor €8,50(!) bestelt krijg je een voorafje, een hoofdgerecht, drinken én een toetje. Voor €8,50 dus.

Locatie:
Carrer dels Àngels, 3, 08001 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
ma-zo: 12:30 – 23:30 

FACEBOOK 


La Vegetalia

In de wijk Barri Gotic vind je La Vegetalia, een vegetarisch restaurant met veel veganistische opties. Het restaurant is een beetje het tegenovergestelde van hip en het personeel dat mij die dag hielp was niet heel hartelijk. Alles is hier biologisch en veel komt zelfs uit eigen tuin. Op het menu? Van nuggets van tofu en shiitake mushrooms tot vegetarische paella. Ik ging voor de miso soep, patatas bravas (vegan, of course) en taco’s met soja. En dat was prima. Als je op reis bent met iemand die nog nooit vegetarisch of veganistisch heeft gegeten kun je diegene misschien beter hier niet mee naar toe nemen, de smaken zijn niet enorm overtuigend.

Locatie:
Carrer dels Escudellers, 54, 08002 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
ma-zo: 11:00 – 24:00 

FACEBOOK


La Boqueria

Aan de bekende straat La Rambla vind je – tussen de lunchrooms en grote winkelketens – een heuse food market genaamd La Boqueria. Hier kun je typische Spaanse tapas (vaak niet zo vegan) eten, maar ook heel goed vers fruit of fruit in een bakje halen.

Locatie:
La Rambla, 91, 08001 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
ma-za: 08:00 – 20:30 

FACEBOOK 


The Coconut Club

Helemaal aan het eind van de boulevard aan het strand zit The Coconut Club waar je verse kokosnoten en zoete aardappelfrietjes kunt halen.

Locatie:
Calle Marina, 19 – 21, 08005 Barcelona, Spanje

Openingstijden:
ma-zo: 11:00 – 2:30 

FACEBOOK