Milaan


Mantra Raw Vegan

Absoluut mijn nieuwe Milanese lievelingsrestaurant: Mantra Raw Vegan. Dit restaurant is super clean ingericht en zit vaak bomvol. Ga voor een Acai ontbijt óf kies een lunch/diner bestaande uit bijvoorbeeld raw vegan pompoenravioli met pijnboompitkaas. En dan de toetjes! Raw brownies, cheesecakes: het houdt niet op. Je kunt de deur ook nog eens uit met een verse cold pressed juice in je handen. What’s not to love?

Locatie:
Via Panfilo Castaldi, Milaan

Openingstijden:
ma-za: 12:00 – 00:00

FACEBOOK


Vanilla Gelati Italiani

Om de hoek van de beroemde Duomo vind je een ijssalon met vegan ijs én glutenvrije en vegan ijshoorntjes! Want je kunt natuurlijk niet in Milaan geweest zijn zonder een ijsje te eten. Zelfs niet in januari.

Locatie:
Via Pattari, 2, Milaan

Openingstijden:
ma-zo: 10:00 – 23:00

FACEBOOK


Juice Bar

In Milaan is het bijna lastig om niet tegen een Juice Bar aan te lopen. In de stad zitten er op z’n minst vijf. En hier kun je terecht voor een goedbelegd broodje of een ontbijt met kokosyoghurt of een Acai bowl (die wel ietwat waterig is, trouwens).

Locatie:
Verschillende locaties.

FACEBOOK


Flower burger

Trek in een burger met friet? Had ik dus ook. Ik ging naar Flower Burger voor de Tofungo (zonder glutenvrij broodje, helaas) met gerookte tofu, tomaat en champignons. En frietjes met vegan mayo, natuurlijk. Verder op het menu: zwart en roze burgerbroodjes met verschillende soorten burgers en vegan kaas. Perfect voor als je trek hebt in een snelle, maar vullende maaltijd. Oh en de prijs is ook dikke prima, voor een burger betaal je van minimaal €6,50 en maximaal €9,50.

Locatie:
Viale Vittorio Veneto, 10 of Via Vigevano, 6, Milaan

Openingstijden:
ma-zo: 12:30 – 15:30 / 19:00 – 23:00

FACEBOOK