Vragen over mijn bestelling


Bestel je voor 13:00 dan wordt jouw bestelling dezelfde werkdag nog verzonden. Zodra jouw bestelling is verzonden krijg je van ons een verzendbevestiging. Daarin staat een trackingnummer, waarmee je jouw bestelling kunt volgen!

Is jouw product beschadigd? Dan kun je het product bij ons aanmelden en vervolgens retour sturen.

Klik hier om een retour aan te melden.

Is jouw aankoop niet volledig naar wens? Dan kun je het product binnen 14 dagen na ontvangst bij ons aanmelden en vervolgens retour sturen.

Let op: The Green Happiness Detox Book kan alleen worden geretourneerd wanneer de krassticker op de eerste pagina nog intact is.

Klik hier om een retour aan te melden.

Bij The Green Happiness kun je de volgende betaalmiddelen gebruiken:

iDEAL
Paypal
Creditcard
Bancontact / Mister Cash
SOFORT Banking

Met uitzondering van de aangegeven ebooks zijn onze boeken als hardcopy boek verkrijgbaar.

Via deze link kun je inloggen op jouw account.

Op onze nieuwe website is het niet mogelijk je oude account te gebruiken, mocht je je bestelling niet hebben opgeslagen, stuur dan de bevestigingsmail en vraag naar info@thegreenhappiness.com.

Vragen over The Green Happiness


Onze missie is mensen inspireren om bewuster te eten om zich zo energieker, stralender en sexier te voelen. En zo niet alleen gelukkiger te worden, maar ook een positieve invloed te hebben op de dieren, het milieu en de planeet.
Your 50 Days of Green Happiness is ontstaan als reactie op de honderden vragen van onze cliënten en online volgers. Leuk, al die recepten en adviezen, maar wat eet je nu precies op een dag? Wij hebben vijftig dagen helemaal voor je uitgeschreven zodat je een volledig begeleide start naar een gezonder lijf kunt maken. Maar dat is nog niet alles. In Your 50 Days of Green Happiness vind je véél meer. Van de theorie waarop dit programma gebaseerd is, informatie over wat je lichaam je kan vertellen over je gezondheid, tot ongelofelijk veel lekkere en gemakkelijke recepten die zelfs de grootste keukenkluns gaan inspireren.
Your 50 Days of Green Happiness is een lifestyle-advies omdat we mensen willen inspireren om door een andere levensstijl gezonder en bewuster te leven.

Voor iedereen die bewuster wilt gaan eten en zich fitter wilt gaan voelen! De basis van onze adviezen is voor iedereen gezond. Belangrijk is natuurlijk wel om dit naar je eigen persoonlijke situatie en lichaam aan te passen. Je lichaam en situatie kunnen steeds veranderen en dus ook het meest geschikte voedingspatroon voor jouw lichaam kan veranderen. Welke voeding voor jou ideaal is kan natuurlijk uiteindelijk alleen jij bepalen! In onze boeken geven we je informatie en handvatten zodat jij dit voor jezelf kunt ontdekken. Wanneer je persoonlijke begeleiding zoekt voor het veranderen van je voedingspatroon kun je bij ons terecht. Wanneer je medische klachten hebt adviseren wij altijd om je arts te raadplegen voordat je je voedingspatroon aanpast.
Your 50 Days of Green Happiness is een programma waarbij je super gezond gaat eten. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je (ongeboren) kindje! Dit eetpatroon helpt om je hormonen beter in balans te brengen en afvalstoffen efficiënt af te voeren, waardoor ook je vruchtbaarder wordt. De dagmenu’s zijn geschreven om gewicht te verliezen. Ben je zwanger dan is gewichtsverlies niet wenselijk, dus zorg dan dat je voldoende eet en de porties eventueel vergroot. In de zomereditie van Your 50 Days of Green Happiness vind je een speciaal hoofdstuk waarin we hierover meer informatie geven.

Vragen over voeding


Onze voedingsadviezen zijn ontstaan uit de kennis die we hebben opgedaan gedurende de opleiding Voeding en Diëtetiek, de vervolgopleiding orthomoleculaire geneeskunde en vervolgens uit de zelfstudie op het gebied van natuurgeneeskunde en voeding. De honderden boeken die we hebben gelezen, wetenschappelijke onderzoeken die we hebben uitgespit, documentaires die we hebben gezien en natuurlijk de ervaring die we hebben opgedaan met de begeleiding van cliënten en de lichamelijke veranderingen die we merken bij onszelf.
De basis van ons advies? Meer verse en plantaardige voedingsmiddelen! Met onze recepten en dagmenu’s inspireren we je stapje voor stapje om steeds meer plantaardig en steeds minder bewerkt voedsel te gaan eten op een leuke en ongelofelijk lekkere manier.
Ja, onze recepten zijn altijd volledig plantaardig. In de dagmenu’s in Your 50 Days of Green Happiness vind je de eerst weken wél suggesties voor het toevoegen van vlees of vis aan gerechten. Ook in onze adviezen kun je dit terugvinden, zodat je zelf de keuze kunt maken die op dat moment het beste bij je past. Persoonlijk zijn wij langzamerhand steeds meer plantaardig gaan eten. Onze redenen hiervoor gaan verder dan alleen het gezondheidsaspect, wij zijn ook bezorgd om het milieu en dierenwelzijn.
De basis van onze gerechten zijn verse, onbewerkte plantaardige voedingsmiddelen. In de gerechten wordt veel gebruik gemaakt van groenten en fruit in combinatie met complexe koolhydraatbronnen. Ook noten en zaden vind je terug in onze menusuggesties, net zoals peulvruchten. In de dagmenu’s van Your 50 Days of Green Happiness worden opties gegeven voor het toevoegen van vlees of vis. We maken ook gebruik van vleesvervangers en vervangers van zuivel.
We hebben onze adviezen en dagmenu’s gebaseerd op de adviezen van de Gezondheidsraad en wetenschappelijk onderzoek en besteden hier veel aandacht aan. We adviseren zoveel mogelijk verse onbewerkte producten zodat je producten eet waarin zoveel mogelijk voedingsstoffen inzitten. Daarnaast focussen we in onze adviezen op de vertering om je lichaam in staat te stellen de voedingsstoffen ook daadwerkelijk op te nemen. Wij adviseren wel altijd om de vitaminestatus in het lichaam regelmatig te laten checken, ongeacht het voedingspatroon. De vitaminestatus in het lichaam hangt namelijk met veel meer factoren samen dan alleen de inname.
Wij adviseren om, voordat je gaat suppleren, eerst de status van deze vitamines in je lichaam te laten checken. Inname is namelijk niet hetzelfde als opname. Door een check weet je waar je staat en kan je arts of therapeut je adviseren in de hoeveelheid suppletie die je eventueel nodig hebt om op een voor jou ideaal niveau te komen of te blijven. Zo kun je ook op een later moment checken of de suppletie het gewenste effect heeft.
Vitamine D wordt aangemaakt door het lichaam onder invloed van zonlicht, ga dus vooral ook veel naar buiten! Vitamine B12 vind je alleen terug in dierlijke producten. Het eten van dierlijke producten is echter geen garantie voor een optimale status in het lichaam dus laat regelmatig checken en suppleer indien nodig. Voor persoonlijk advies kun je ook bij ons terecht in een
persoonlijk consult.
De Gezondheidsraad adviseert bij volwassenen gemiddeld dat ten minste zo’n 10% van alle calorieën afkomstig is uit eiwit, dat is ook ons advies. Wanneer je voldoende calorieën binnenkrijgt om op een gezond gewicht te blijven is het met voeding van voornamelijk verse onbewerkte plantaardige producten vrijwel onmogelijk om een eiwittekort op te lopen. Een te veel aan eiwit kan daarentegen belastend zijn voor onder andere de lever en nieren. In Your 50 Days of Green Happiness leggen we je over dit onderwerp veel meer uit en verwijzen we je naar de gebruikte wetenschappelijke bronnen. We behandelen we de eiwitinname rondom bijvoorbeeld sport en je kunt zelf berekenen hoeveel eiwitten jij als persoon nodig hebt en hoe je dit kunt aanvullen.
In onze dagmenu’s krijg je calcium binnen via plantaardige bronnen als groene (blad)groenten en peulvruchten. De Wereldgezondheidsraad adviseert een calcium inname van 1000mg per dag. Dit is gebaseerd op het calciumverlies bij personen met een zuivelrijke voeding. Landen met een laag zuivelgebruik (en lage calciuminname) en diverse studies laten zien dat het calciumverlies bij een plantaardige voeding een stuk lager ligt en suggereren dat een inname van 500mg per dag voldoende moet zijn. In de wintereditie van Your 50 Days of Green Happiness laten we je op nog meer manieren zien hoe en hoeveel calcium je binnen krijgt.
Jodium vind je vooral terug in zeewieren. Je kunt regelmatig (vegan)sushi maken, zeewiervlokken over je salade/soep strooien of experimenteren met zeewierspaghetti. In de menusuggesties in Your 50 Days of Green Happiness vind je ze op allerlei manieren verwerkt in gerechten waardoor je voldoende jodium binnenkrijgt. In de wintereditie vind je hier ook nog extra informatie over.
Wij adviseren om niet te veel extra vetrijke producten toe te voegen aan de maaltijden, zoals extra olie, frituren, etc. Ook de Gezondheidsraad adviseert om de inname van vetrijke producten laag te houden. In vrijwel elk product zit vet en vetten heeft het lichaam in slechts kleine hoeveelheden nodig. In Your 50 Days of Green Happness leggen we hier meer over uit en vind je ook verwijzingen naar de bronnen die dit ondersteunen.
Ook met te veel fruit eten kun je te veel suiker binnenkrijgen, maar in onze menusuggesties is dat heel uitgebalanceerd. Suiker (glucose) is dé brandstof voor ons lichaam. Uiteindelijk maakt het lichaam uit elk voedingsmiddel glucose om als brandstof te kunnen dienen voor de cellen. Door het eten van fruit krijg je naast de fruitsuikers ook water, vitamines, mineralen en vezels binnen. Die combinatie maakt dat fruit anders wordt verwerkt in het lichaam dan een klontje witte suiker. Door de vezels en het water worden de suikers langzamer opgenomen in het bloed voor een stabieler energieniveau en zorgt het eerder voor een verzadigingsgevoel.
Wij krijgen veel vragen van mensen die last hebben van darmklachten, een opgeblazen buik, gasvorming en energiedipjes. We merken dat deze klachten enorm verminderen wanneer zij koolhydraatrijke producten niet in één maaltijd combineren met eiwitrijke producten. Dus vlees met groenten combineren of aardappelen met groenten, maar niet alle drie tegelijk. En bewaar dierlijke producten voor de maaltijd aan het einde van de dag, zodat de vertering gedurende de dag soepeler kan verlopen. Het uitgangspunt van onze adviezen is een soepele vertering, in onze boeken vind je hier dan ook meer informatie over terug.
Hoe sterker de suikerstructuur om de cel, hoe beter álle processen in het lichaam gaan. Deze suikers worden glyconutriënten genoemd en komen in voedingsmiddelen terecht op het laatste moment van het rijpingsproces aan de boom/struik. In de zomereditie van Your 50 Days of Green Happiness leggen we hier iets meer over uit. Persoonlijk gebruiken wij glyconutriënten ook in de vorm van een puur plantaardig supplement, meer informatie hierover vind je via www.purelifestyle.nl.

Vragen over producten


Wij verwijzen regelmatig naar het gebruik van zoutbaden omdat we daar enorm mooie resultaten van zien bij onze cliënten en we het zelf heerlijk vinden om te gebruiken. Een (voeten)bad of douchescrub met het mineralenzout helpt om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Daardoor kan het ondersteunend werken bij allerlei klachten als eczeem, acne, spierpijn, maar ook wanneer je griep voelt opkomen of last hebt van je gewrichten. En je huid wordt er nog super lekker zacht van ook! Je vindt het zout bij ons in de webshop. Nog meer informatie over het mineralenzout vind je ook via www.pjentschura.nl
Daar sta je dan voor het schap keukenapparatuur met je gezonde voornemens. Moet je nu een (slow)juicer of een blender hebben? Of kan een staafmixer ook? En wat is het verschil tussen het apparaat van een paar tientjes en die van een paar honderd euro? Al deze vragen hebben we voor je beantwoord in dit artikel zodat je kunt bepalen welk apparaat het beste bij jou past! Wij gebruiken zelf heel graag de hogesnelheidsblender van Bianco di Puro, die je hier in onze webshop kunt vinden, ook in een heel voordelige combinatie met het Detox Book!
Zoals je misschien wel terugziet in onze recepten gebruiken wij vaak een blender! Voornamelijk om (groene) smoothies, maar ook ijs, soepen, spreads en bakmengsels te maken. Wij willen het liefst niet te veel verschillende apparaten in de keuken, maar wél een blender die krachtig genoeg is ook notenpasta’s en (bananen)ijs te maken. Want eerlijk waar, daarmee wordt niet alleen het gemakkelijker om gezond te eten, maar ook lekkerder! We hadden ons oog al lang op een hogesnelheidsblender, maar ook al gebruiken we ‘m bijna iedere dag, zo’n 1000 euro uitgeven voor een keukenapparaat vonden wij flink veel geld. Vandaar dat we superblij zijn dat we de Bianco di Puro blenders zijn tegengekomen! Een net zo’n hoge kwaliteit hogesnelheidsblender, maar wel voor een fijnere prijs. En aangezien wij zoveel vragen krijgen wat een goede blender/keukenmachine is hebben we besloten deze ook via onze webshop aan te bieden. Als er namelijk één apparaat in je keuken niet mag ontbreken dan is het wel deze!
Wij geloven dat de basis van gezondheid begint bij goed eten. Verse, onbewerkte plantaardige voedingsmiddelen. Maar we kunnen het feit niet ontkennen dat onze voeding minder voedingsstoffen bevat dan vroeger en dat we met alle chemicaliën in de natuur en stress in ons leven wél extra nodig hebben. Wij merken bij onszelf en onze cliënten dan ook enorm goede resultaten door de ondersteuning van voedingssupplementen.

Wat suppletie betreft zijn wij wel heel kieskeurig. We zijn ons er namelijk heel erg van bewust dat ook de supplementenindustrie een enorme industrie is en dat er heel veel synthetische en chemische stoffen in worden verwerkt die niet per se gezondheidsbevorderend zijn. Wij zijn geen voorstander van zomaar pillen slikken. Daarnaast geloven wij in de kracht van de natuur en de kracht van een hele plant (t.o.v. een geïsoleerde stof). Vandaar dat we altijd adviseren om te zoeken naar een puur plantaardig supplement. Daarin heb je verschillende merken en kwaliteiten. De supplementen waar wij heel graag mee werken zijn van Royal Green, omdat we weten waar het vandaan komt en dat de kwaliteit superhoog ligt. We hadden eerst alleen supplementen op voorraad voor onszelf, ons team en onze cliënten, vooral als extra service en het gemak. Maar we krijgen steeds vaker vragen over supplementen en of die via ons gekocht kunnen worden. We snappen dat het heel lastig kan zijn om uit te zoeken welke variant goed is en dan vervolgens ook nog te vinden waar ze deze verkopen. Wij zijn dan ook heel blij dat we jullie deze extra service nu kunnen aanbieden en een aantal supplementen ook via onze webshop beschikbaar zijn!

Je vindt hierin onze favorieten en alleen producten die het lichaam op een natuurlijke en veilige manier ondersteunen. Meer informatie per supplement vind je in de shop of kun je bij ons opvragen. Weet je niet helemaal goed of een bepaald supplement aansluit bij jouw situatie en je wensen/doelen dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Wil je dagelijks een dosis The Green Happiness? Volg ons dan op instagram
@thegreenhappiness